Artikel HLN Ozzy Rides

Artikel HLN Ozzy Rides

Antwerpse ondernemer produceert unieke elektrische scooters: “Ik wilde kunst op wielen creëren”

Elektrische scooters zijn aan een stevige opmars bezig. Je kan er haast niet naast kijken wanneer je over straat wandelt. Verschillende producenten van brommers en motoren sprongen al mee op de kar. En ook de naar Antwerpen uitgeweken Waregemse ondernemer Ozan Önaçan zag het gat in de markt. Hij lanceerde enkele jaren geleden zijn eigen scootermerk: Ozzy Rides. “Ik wilde geen doorsnee scooters op de markt brengen, ik wilde iets unieks, iets wat mijn persoonlijkheid en visie weerspiegelde.”

 

Ozan verhuisde op zijn zestiende van Waregem naar Antwerpen. De passie voor motoren en scooters was toen al diepgeworteld. En bloed kruipt waar het niet gaan kan. Amper drie jaar later lanceerde Ozan zijn eigen scootermerk. Zo werd hij als oprichter van Ozzy Rides op amper 19-jarige leeftijd één van de jongste scooterproducenten van België en waarschijnlijk ook van ver daarbuiten.

Ozzy Rides

Met een diepgewortelde passie voor scooters en een duidelijk doel voor ogen, vatte Ozan zijn project aan. “Ik wilde geen doorsnee scooters op de markt brengen, ik wilde iets unieks, iets wat mijn persoonlijkheid en visie weerspiegelde,” zegt hij. “Het resultaat is een collectie met elektrische scooters die gemakkelijk te besturen zijn en ze zijn ook voorzien van een onmiskenbaar uniek design. Bovendien zijn de e-scooters gezond voor de portemonnee - omgerekend betaal je per 50 kilometer die je rijdt een halve euro.”

De Ozzy Rides-scooters, geïnspireerd door chopper-styling, bieden een unieke rijervaring met brede banden, een ruim stuur, voor- en achtervering, en een krachtige motor. Daarnaast hebben de scooters een verwijderbare batterij en een Bluetooth-muzieksysteem.

‘Kunst op wielen’

Ozan geeft toe dat hij een beetje afkeek van andere producenten voor zijn ontwerpen. Toch wil hij benadrukken dat juist zijn persoonlijke touch en aanpassingen ervoor zorgen dat de Ozzy Rides-scooters zo opvallend is. “Ik wilde niet simpelweg een scooter, ik wilde kunst op wielen creëren,” aldus Ozan.

Naast het verkopen van e-scooters heeft Ozan ook een gewaardeerde motorgarage in Antwerpen. Daar kunnen motorliefhebbers terecht voor al hun reparaties, keuringen en carrosseriewerk. En dat voor zowel (e-)scooters als motoren. Dit doet hij samen met VRC Virgil Kovacs

Je vindt Ozzy Rides aan de Toekomstlaan 3, 2170 Merksem.

 

https://www.hln.be/antwerpen/antwerpse-ondernemer-produceert-unieke-elektrische-scooters-ik-wilde-kunst-op-wielen-creeren~ad8f3d81/

Zijbalk

Blog categories

Deze sectie bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud aan deze sectie toe via de zijbalk.

Recent Post

Deze sectie bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud aan deze sectie toe via de zijbalk.